“De samenwerking met Flextender verliep vanaf het eerste moment soepel.”

Frederike ter Harmsel-van Wageningen – een HR-adviseur in hart en nieren met 14 jaar ervaring in gemeenteland – besloot de sprong te wagen en haar eigen HR-adviesbureau op te richten. In november vorig jaar begon ze met haar eerste opdracht als zelfstandige. Via Flextender maakte ze een vliegende start en kwam ze terecht bij de gemeente Waterland. Hier huurt ze als opdrachtgever ook andere zzp’ers in. Hoe deze dubbele rol haar afgaat? En hoe ze de samenwerking met Flextender ervaart? Dat lees je in dit interview!

De opdrachtgever écht verder helpen

Met een bak aan ervaring in het HR-vakgebied, verruilde Frederike haar vaste dienstverband voor een carrière als zzp’er. “Ik heb mijn werk in vaste dienstverband altijd met veel plezier gedaan,” vertelt Frederike. “Wat ik leuk vind als zelfstandige is dat ik iedere dag een opdrachtgever écht verder help. Dat is wat ik belangrijk vind en waar ik energie van krijg.”

“Wat ik leuk vind als zelfstandige is dat ik iedere dag een opdrachtgever écht verder help.”

Een vliegende start

Al voordat ze aan de slag ging als zzp’er, werkte Frederike met Flextender samen. De positieve ervaringen in haar rol als opdrachtgever en de vertrouwdheid met het platform maakten Flextender voor haar een logische keuze. “De samenwerking met Flextender verliep vanaf het eerste moment soepel.” In de beginfase van haar zzp avontuur heeft Flextender Frederike geholpen met haar zoektocht naar een leuke opdracht. “Ik vind het ontzettend fijn om via het platform aan tafel te komen bij opdrachtgevers, zonder zelf acquisitie te hoeven doen.”

Rechtmatige inhuur, volledig ontzorgd

Meer dan een decennia geleden – toen de samenwerking tussen Frederike als opdrachtgever en Flextender voor het eerst van start ging – was Flextender nog vrij nieuw in gemeenteland. Frederike: “Er wordt veel gevraagd van de bemiddelaar vanaf het moment dat de uitvraag binnenkomt tot de uiteindelijke gunning. De maatschappelijke betrokkenheid en politieke sensitiviteit zijn hierbij belangrijke thema’s. Gedurende de samenwerking leerden we hier steeds beter mee om te gaan.” Inmiddels loopt het verzorgen van de externe inhuur op rolletjes. De kracht van deze samenwerking? “De garantie dat je rechtmatig inhuurt,” zegt Frederike. “We hebben nou eenmaal te dealen met de strenge aanbestedingsregels. Het is ontzettend fijn dat ik de inhuur van extern personeel helemaal uit handen kan geven. Dat geeft veel vertrouwen.”

“We hebben nou eenmaal te dealen met de strenge aanbestedingsregels. Het is ontzettend fijn dat ik de inhuur van extern personeel helemaal uit handen kan geven.”

Professioneel, dienstverlenend en altijd in ontwikkeling

Het zijn dan ook de woorden professioneel, dienstverlenend en in ontwikkeling die Frederike gebruikt om Flextender te omschrijven. Frederike: “Flextender ontlast. Het contact loopt soepel en onze relatiemanagers Max en Lotte zijn altijd bereid om te helpen. Daarnaast merk je dat Flextender continu bezig is met systeemaanpassingen en procesoptimalisaties. Iedere dag een stap vooruit.”

Ben je zelf zzp’er en heb je net als Frederike ervaring in de publieke sector? Vind een opdracht die aansluit bij jouw interesses!
Ben je op zoek naar de juiste kandidaat voor jouw interim opdracht bij de (semi-)overheid? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.