“Ik zit nooit zonder werk en word volledig ontzorgd.”

Geen baan in vaste dienst, maar als zzp’er aan de slag voor verschillende projecten bij de overheid. Dat is waar Bastiaan de Deckere blij van wordt. Op dit moment werkt hij als interimmer voor de gemeente Hilversum. Als Programma Secretaris van het Team Energietransitie huurt hij ook andere zzp’ers in voor de gemeente. Een dubbele rol als zzp’er en opdrachtgever dus! Hoe hij deze dubbelrol ervaart? In dit interview vertelt Bastiaan over zijn werk bij de gemeente Hilversum en hoe hij in de samenwerking met Flextender wordt ontzorgd.

Een nieuwe carrière als zzp’er bij de overheid

In 2012 wist Bastiaan het zeker: vanaf nu zou hij zijn carrière voortzetten als zzp’er. “Mijn hele werkzame leven werk ik in de overheidswereld. Wat begon met een afstudeerstage bij een waterschap, eindigde in vaste dienst bij diverse gemeenten.” Werken in de publieke sector is waar zijn hart ligt, maar ook zijn kennis en vaardigheden. Toch begon er bij Bastiaan iets te knagen. “Ik merkte aan mezelf dat er – bij wijze van spreken – een ‘houdbaarheidsdatum’ van maximaal 3 jaar zat op mijn werk. Zo is het balletje gaan rollen naar een carrièreswitch als zzp’er en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad.”

_________________________________________

“Zo is het balletje gaan rollen naar een carrièreswitch als zzp’er en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad.”

_________________________________________

Nooit meer zonder werk en volledig ontzorgd

Inmiddels zoekt en vindt Bastiaan al vijf jaar zijn interim-opdrachten via het platform van Flextender. Bastiaan: “Flextender is de grootste partij, met veel leuke opdrachten, die werkt met directe lijnen en transparante processen.” Zijn eerste opdracht was als Business Controller. Inmiddels vervult hij een opdracht als Programma Secretaris van het Team Energietransitie bij de gemeente Hilversum. Wat Bastiaan betreft de mooiste omgeving om in te werken. “Ik kan met mijn werk op grotere schaal bijdragen aan de energietransitie. Zo blijft het niet alleen bij het verduurzamen van mijn eigen huis.” Iets wat hij met enkel koude acquisitie nooit had bereikt. “Het is ontzettend fijn dat de tool en de fantastische club mensen van Flextender er zijn. Ik zit nooit zonder werk en wordt volledig ontzorgd in mijn administratie.”

Van zzp’er naar opdrachtgever

Naast zijn rol als zzp’er is Bastiaan ook een opdrachtgever voor andere zzp’ers die aangesloten zijn bij Flextender. “Het team waar ik nu in werk is de afgelopen tijd stormachtig uitgebreid; in twee jaar tijd groeide het team van vijf naar dertien adviseurs.” Helaas is het door de krappe arbeidsmarkt én de concurrentie van de nabijgelegen gemeenten Utrecht en Amsterdam buitengewoon lastig om goede mensen te vinden. “Wanneer er een specialisme ontbreekt in je team en het niet lukt om aan vast personeel te komen, biedt inhuren een oplossing. Samen met Linda Schoot – Relatiemanager bij Flextender – kijk ik hoe we de opdracht volledig en aantrekkelijk uit kunnen zetten, zodat de juiste persoon reageert. De ondersteuning van Flextender scheelt mij een hoop werk en zo weet je zeker dat het volgens de regels gebeurt. Ik word echt ontzorgd.” Inmiddels heeft het team van Bastiaan al vijf opdrachten bij Flextender uitgezet. “Allemaal vervuld door een hele goede kandidaat.”

_________________________________________

“Samen met Linda Schoot kijk ik hoe we de opdracht volledig en aantrekkelijk uit kunnen zetten, zodat de juiste persoon reageert.”

_________________________________________

Een alles in één ontzorging

Op de vraag hoe hij Flextender zou omschrijven, noemt Bastiaan de woorden betrouwbaar, meedenkend en proactief. “Zo lukte het bij één van onze uitvragen niet om direct een geschikte kandidaat te vinden voor de opdracht. Linda dacht met ons mee en heeft intern met haar collega’s gespard over het profiel. Dit heeft in de tweede uitvraag geleid tot een top-kandidaat.” Toch ziet Bastiaan ook nog kansen voor Flextender. “Alle zzp’ers die ik ken zijn erg actief op LinkedIn. Op dit platform kan je de doelgroep bereiken en triggeren om te reageren op opdrachten.” Of hij Flextender zou aanbevelen aan andere zzp’ers en opdrachtgevers? “Ja, met een uitroepteken!”. In beide rollen – die van zzp’er én die van opdrachtgever – vindt Bastiaan het superfijn werken. “Flextender biedt een alles in één ontzorging.”

Ben je zelf zzp’er en werk je net als Bastiaan graag in de publieke sector? Klik hier en vind een opdracht die past bij jou! Ben je op zoek naar de juiste kandidaat voor jouw interim opdracht bij de (semi-)overheid? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.