“De betrokkenheid en persoonlijkheid zorgen ervoor dat ik uiterst content ben en blijf met de samenwerking met Flextender.”  

KBenP helpt organisaties bij de transformatie naar digitaal werken. Ernst Schoneveld – senior adviseur en eventmanager bij KBenP – is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de detacheringsopdrachten. De medewerkers zijn één voor één professionals op het gebied van digitale transformatie, informatiemanagement en IT. Ernst is verantwoordelijk voor de detacheringsopdrachten en zorgt voor een juiste match tussen professional en opdrachtgever. Dat gebeurt ook regelmatig met tussenkomst van Flextender. In dit interview vertelt Ernst over de toegevoegde waarde van Flextender en hoe hij de samenwerking ervaart.  

Persoonlijk en transparant 

KBenP stelt kennis op het gebied van digitaal werken beschikbaar aan andere bedrijven. Eerst werkten alle professionals in vaste dienst, maar inmiddels bemiddelt het IT-bedrijf ook tussen externe professionals en opdrachtgevers. Ernst werkt graag met Flextender. Beide bedrijven streven volgens hem dezelfde waarden na: “Flextender is persoonlijk en heeft oog voor de mens. De transparantie die Flextender hanteert sluit naadloos aan op onze werkwijze.” Ernst heeft in zijn werk als senior adviseur namelijk oog voor de professionals en stelt hun belangen voorop: “Wij zijn altijd heel transparant en laten altijd weten met welke marge wij rekenen. Het uurtarief van de professional, daar komen wij niet aan.” 

“Flextender is persoonlijk en heeft oog voor de mens. De transparantie die Flextender hanteert sluit naadloos aan op onze werkwijze.”

Zonder Flextender minder kans bij gemeenten 

Op de huidige arbeidsmarkt is er aan opdrachten geen gebrek. De vraag naar digitale transformatie is de laatste jaren in vogelvlucht toegenomen. Genoeg werk dus voor de professionals van KBenP. Maar waarom dan toch een samenwerking met Flextender? Ernst vertelt: “Dit heeft enerzijds te maken met wetgeving waaraan gemeenten zich dienen te houden bij het uitzetten van een opdracht. Gemeenten zijn vaak verplicht om externe inhuur te regelen via een MSP. In dat geval mogen we dus niet direct op opdrachten reageren,” vertelt Ernst. “Daarnaast werken we al jaren heel prettig samen met Flextender.” 

“Daarnaast werken we al jaren heel prettig samen met Flextender.” 

 Flextender ontzorgt 

Wanneer KBenP een opdracht gegund krijgt van Flextender, dan weet Ernst dat alles goed geregeld is. “De expertise van Flextender maakt ons werk makkelijker. Neem bijvoorbeeld opdrachten via een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Flextender is echt een expert op dit gebied. Ik laat dit daarom graag aan hen over.” Ernst benoemt ook de gebruiksvriendelijkheid van het systeem (portal) waarmee Flextender werkt. Hij is gewend veel gegevens in te vullen wanneer hij reageert op een opdracht, maar bij Flextender is het anders: “De portal is overzichtelijk en werkt prettig. Na een paar klikken heb je alle stappen al doorlopen en Flextender doet de rest. Simpel gezegd ontzorgen zij mij in mijn werk.”  

 Zorg dragen voor leverancier én kandidaat 

Ernst herhaalt nog maar eens dat Flextender er voor hem echt uitspringt vanwege het fijne contact. “Ik vind het persoonlijke contact met een MSP minstens zo belangrijk als het aantal gunningen dat we krijgen,” vertelt Ernst. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de medewerkers van Flextender vindt hij zeer prettig. “Flextender draagt zorg voor de leverancier én de kandidaat. Als ik iemand bel op dat nummer dat op het prachtige 777 eindigt, is iedereen altijd aardig en behulpzaam. Dat stel ik op prijs.” Ernst zet de samenwerking met Flextender graag voort: “De betrokkenheid en persoonlijkheid zorgen ervoor dat ik uiterst content ben en blijf met de samenwerking met Flextender.”