“De medewerkers van Flextender staan altijd voor mij klaar”

Als zzp’er werken aan een complex verandertraject voor een overheidsorganisatie. Dat klinkt als een interessante uitdaging, toch? Helaas heeft de Aanbestedingswet ervoor gezorgd dat zzp’ers niet meer direct kunnen reageren op dergelijke opdrachten. Hoe kom je als zelfstandige dan toch aan een interessante opdracht bij de overheid? In dit interview vertelt Barbara Boerlijst – zelfstandig arbeids- en organisatiepsycholoog – over haar werk als zzp’er. Ze schakelde Flextender in bij haar zoektocht naar een uitdagende opdracht bij de overheid.

Van loondienst naar zzp

Met 16 jaar ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog op zak, was Barbara toe aan een nieuwe stap in haar carrière. Ze besloot te gaan ondernemen en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel. “Een grote uitdaging, waarbij ik dagelijks mijn expertise inzet voor complexe verandertrajecten bij uiteenlopende organisaties.” Op dit moment werkt Barbara voor een oude bekende: de BEL Combinatie, een samenwerkingsverband tussen drie gemeenten. Dit is de tweede opdracht die haar via Flextender gegund is.

“Een grote uitdaging, waarbij ik dagelijks mijn expertise inzet voor complexe verandertrajecten bij uiteenlopende organisaties”

Overheidsopdrachten haal je binnen met een mediator

Moeite met het vinden van leuke opdrachten heeft Barbara niet. “Het grote netwerk dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd helpt me nu met het binnenhalen van projecten en interim-klussen.” Toch is er een aantal jaar geleden wel het een en ander veranderd sinds overheidsinstellingen alleen nog maar werken via een mediator. “Ongeveer drie jaar geleden zag ik een opdracht bij een gemeente voorbijkomen. Een leuke uitdaging bij een opdrachtgever waar ik al eerder voor gewerkt heb. Helaas kon ik hier niet zelf op reageren. Toen ik zag dat ik via Flextender wel kon solliciteren, heb ik mezelf direct ingeschreven”, vertelt Barbara. Sinds ze is ingeschreven, ontvangt Barbara dagelijks mails van Flextender met opdrachten. Zit er een interessante opdracht tussen? Dan reageert ze meteen. En met succes: “Mijn huidige opdracht bij Flextender vond ik via de mailing.”

Behulpzaam op meerdere fronten

In het begin verliep de samenwerking anders dan Barbara verwachtte. “Toen ik voor het eerst reageerde op een opdracht kwam ik niet door de eerste selectieronde heen. En dat terwijl ik een breed netwerk heb binnen die organisatie én voldeed aan alle criteria. Samen hebben we gekeken naar mijn cv en motivatiebrief en hoe ik deze kon aanpassen, zodat ik er wél tussen zou komen. En zo is het ook gegaan.” Sindsdien weet Barbara waar ze op moet letten. Heeft ze een vraag? Barbara: “Dan staan de medewerkers van Flextender altijd voor mij klaar.” Zo ook bij het werken met de portal. “Gelukkig heeft Flextender een goede helpdesk, die mij wegwijs heeft gemaakt. Werken met de portal is nu heel eenvoudig!”

“De medewerkers van Flextender staan altijd voor mij klaar”

Flextender als onafhankelijke MSP

Als onafhankelijke Managed Service Provider (MSP) doet Flextender er alles aan om de dienstverlening precies af te stemmen op de behoeften van opdrachtgevers en leveranciers. Dat is ook hoe Barbara de samenwerking met Flextender ervaart: “De medewerkers van Flextender zijn altijd behulpzaam, nemen de tijd om je te helpen en trekken niemand voor.” Het werken met een MSP is voor Barbara geboren uit noodzaak. Inmiddels is ze erg tevreden over de samenwerking met Flextender. “Ze beseffen zich dat je als zelfstandige afhankelijk van hen bent. Daar maken ze met hun onafhankelijke aanpak geen misbruik van.”

Ben je zelf zzp’er en heb je net als Barbara ervaring in de publieke sector? Vind een opdracht die aansluit bij jouw interesses! Reageer eenvoudig en snel en ding direct mee!