Het aftreden van onze gewaardeerde directeur en oprichter Rick Groot

Met een mix van emoties delen we het nieuws dat onze gewaardeerde directeur en oprichter, Rick Groot, het stokje gaat overdragen. Als oprichter heeft hij ons bedrijf met een duidelijke visie en veel energie gevormd. We zijn hem dankbaar voor de impact die hij heeft gehad op onze organisatie. Zijn taken worden met veel enthousiasme overgenomen door Mariëtte Wendrich en Jaap Jan Westland, die gezamenlijk de directie vormen. In deze blog blikken we terug op de oprichting en kijken we naar de toekomst van Flextender.

Terugblikkend op de oprichting van Flextender zegt Rick: “Ik geloof erg in transparantie. Voordat ik startte met Flextender had ik 15 jaar in de beurswereld gewerkt. Daar heb ik de overgang meegemaakt van een inefficiënt geprijsde markt met veel verborgen marges naar een transparantere en veel beter werkende markt. Dat was voor mij een les over de grote waarde van transparantie. Op zoek naar een nieuwe markt met veel verborgen kosten en veel inefficiënties kwam ik in de inhuurmarkt terecht.”

Bij Flextender staat transparantie voorop. We streven naar een toegankelijk platform voor iedereen, niet alleen voor een select groepje detacheerders. In een markt gedomineerd door grote spelers kozen we bewust voor de rol van ‘luis in de pels’. Onze onafhankelijke positie, zonder eigen kandidaten of belangen in leveranciers, en ons eigen Vendor Management Systeem (VMS) maken ons uniek. Deze elementen stellen ons in staat om de markt eerlijk en integer te bedienen. Flextender gaat niet alleen over zakendoen; het draait om het creëren van een eerlijke en transparante omgeving waarin iedereen kan floreren. Dat is onze dagelijkse motivatie.

 

‘Onder een hoge boom, groeit geen gras’.

 

Rick over zijn vertrek: “De timing is goed. Het fundament staat. Veel DGA’s in mijn positie worden op een gegeven moment meer een tegenwerkende dan een meewerkende kracht. Ik ben echt de ondernemer en de starter en bouwer. Ik blijf betrokken als actieve aandeelhouder en motivator. Mariëtte en Jaap Jan zijn samen een volwaardig boegbeeld van Flextender en gaan er zeker wat moois van maken, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Jaap Jan: “Wat ik sterk vind van Rick is dat hij weet waar hij goed in is en wanneer hij kan stoppen. Stoppen op je hoogtepunt is ontzettend lastig, dus ik vind zijn timing daarin heel knap. Ik vond het heel inspirerend om met Rick te werken, heb veel van hem geleerd. De komende tijd zullen er zeker geen schokkende koerswijzigingen plaatsvinden. We gaan door op de weg die we vanaf de oprichting zijn ingeslagen. We geloven erin dat we de inhuurmarkt in de publieke sector continu kunnen verbeteren. Verder zien we wel grote kansen om door te groeien naar andere sectoren.”

In april 2024 staat er een officieel interview met Rick en Jaap Jan gepland, dat online zal worden gepubliceerd via ZipConomy. Houd onze socials goed in de gaten, daar zullen we binnenkort de aankondiging van het interview plaatsen.

Klik hier om ons te volgen via LinkedIn!