De 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

Of je nu zelfstandig juridisch adviseur bent of een freelance copywriter. Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om na te denken over je verzekeringen. Maar welke verzekeringen zijn het overwegen waard voor jou als zzp’er? In deze blog zetten wij de belangrijkste verzekeringen voor je op een rij.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Wat als je als zelfstandige langdurig ziek wordt? Of zelfs arbeidsongeschikt? Het is niet het leukste onderwerp om als (beginnende) zzp’er over na te denken, maar wel belangrijk. Iedereen kan tenslotte ziek worden en uitvallen. Werknemers worden tijdens hun arbeidsongeschiktheid doorbetaald, maar als ondernemer mis je door uitval belangrijke inkomsten. Met een ben je verzekerd van inkomen als je niet meer kunt werken. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld je leeftijd en je beroep, maar ook de eigenrisicoperiode die je kiest en het bedrag dat je maandelijks wil laten uitkeren bij arbeidsongeschiktheid.

Ongevallenverzekering
Net als de arbeidsongeschiktheidsverzekering is een ongevallenverzekering typisch zo’n verzekering voor scenario’s waar je liever niet over nadenkt: blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en dat brengt hoge kosten met zich mee. Een ongevallenverzekering keert in die situaties een som geld uit die deze financiële klap kan verzachten. Denk aan de nodige aanpassingen in huis, medische behandelingen of als extra steun voor nabestaanden. Het hebben van een ongevallenverzekering is dus voor iedereen een goed idee, maar vooral voor zzp’ers met een risicovoller beroep.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jou als je schade veroorzaakt aan een persoon of zijn of haar spullen. Bijvoorbeeld wanneer je een kop thee over een laptop laat vallen die niet van jou is. Of wanneer je iemand per ongeluk aanstoot op de trap, waardoor diegene valt en letsel oploopt. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je voor dit soort schades verzekerd.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van goederen voor een opdrachtgever. Ze hebben op jouw advies flink ingeslagen, maar nu blijkt er iets mis te zijn met de spullen. Ze kunnen het niet verder verkopen of verspreiden. Jouw opdrachtgever stelt jou aansprakelijk voor alle schade en kosten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt deze schade – en andere schade die je als zelfstandig ondernemer hebt veroorzaakt door een beroepsfout – gedekt.

Pensioenvoorziening
Misschien ligt het pensioen voor jou nog in de verre toekomst, toch kan je er niet vroeg genoeg over nadenken. Zeker als zelfstandig ondernemer is het slim om op tijd na te denken over je financiën wanneer je stopt met werken. Iedereen in Nederland heeft vanaf een bepaalde leeftijd recht op AOW. Voor de meeste mensen is dit onvoldoende om onbezorgd van hun oude dag te genieten. Wil je als ondernemer je AOW aanvullen? Dan moet je dit zelf regelen. Dit kan door iedere maand een bedrag opzij te zetten, maar makkelijker is het om een pensioenadviseur in te schakelen voor een pensioenvoorziening.

Verzekering afsluiten?
Bij Flextender vinden we het belangrijk dat je als zelfstandig ondernemer goed bent verzekerd. Om verzekeringen voor professionals als jij mogelijk te maken, hebben wij de handen ineengeslagen met Alicia Insurance. Samen bieden wij betaalbare en transparante verzekeringen aan die je in een handomdraai afsluit. Zo heb jij de rust en de ruimte om je volledig te richten op jouw werk. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bekijk onze verzekeringen of neem contact op met Alicia Insurance  bij vragen over de verzekering.