Scoren met jouw cv? Dit is waar je op moet letten bij jouw inschrijving!

Heb je een mooie opdracht voorbij zien komen op ons platform? En kan je niet wachten om te reageren? Leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je kans maakt? Onze relatiemanager Jill Zwaneveld is dagelijks bezig met het beoordelen van cv’s. In dit interview vertelt ze waar je op moet letten bij jouw inschrijving om de kans op een match flink te vergroten. Lees snel verder en krijg een voorsprong op jouw concurrenten!

Knock-out criteria zijn een harde eis

Bij Flextender gaan we altijd voor de beste match tussen opdrachtgever en professional. Onderlinge afstemming met de opdrachtgever is daarbij essentieel. Samen stellen we zowel de knock-out critera, als de gunningscriteria op. “De knock-out criteria zijn de minimale eisen waar een kandidaat aan moet voldoen. Deze criteria zijn vaak gebaseerd op werkervaring of het uurtarief,” vertelt Jill. Voldoe je niet aan deze criteria? Dan heeft het helaas geen zin om je in te schrijven. Het is belangrijk dat je de harde eisen duidelijk vermeld in je cv. ” Als er om een afgeronde opleiding wordt gevraagd, moet in jouw cv staan dat je de opleiding hebt afgerond en wanneer je deze opleiding hebt gevolgd.”

“De knock-out criteria zijn de minimale eisen waar een kandidaat aan moet voldoen.”

Een stapje voor met de gunningscriteria

Naast de harde eisen bevat een uitvraag ook altijd gunningscriteria. Dit zijn punten die een extra voordeel kunnen opleveren ten opzichte van de concurrent. “De gunningscriteria zijn de wensen van de opdrachtgever. Wat maakt een kandidaat de perfecte match?” In de opdracht staat aangegeven hoeveel punten je per criterium kunt scoren. “Als een opdrachtgever een bepaalde opleiding belangrijk vindt, dan weegt dit zwaarder mee in de beoordeling. Daarnaast zijn er soms criteria die de opdrachtgever ziet als een pré. Voor deze gunningscriteria kennen we minder punten toe.”

Aan de slag met de beoordeling

Is de sluitingsdatum verstreken? Dan gaan we aan de slag met het beoordelen van de cv’s. “Om een rechtmatig inhuurproces te waarborgen, moeten wij ons in de beoordeling van de inschrijving volledig baseren op het cv. We mogen absoluut géén aannames doen.” Wees daarom zo concreet mogelijk. “Zet bijvoorbeeld altijd een maand en een jaartal in je werkervaring. Licht daarnaast je kennis en ervaring toe. Alleen zo kunnen we alles meenemen in de beoordeling.”

“Om een rechtmatig inhuurproces te waarborgen, moeten wij ons in de beoordeling van de inschrijving volledig baseren op het cv. We mogen absoluut géén aannames doen.”

De beste match tussen opdracht en kandidaat

Op basis van de knock-out criteria en de gunningscriteria maken we een ranking van de best matchende kandidaten. Hierbij werken we met een vier-ogen-principe, waarbij twee relatiemanagers de cv’s beoordelen. Bij een gelijke score tussen kandidaten nemen we het uurtarief mee in de beoordeling. Een tip van Jill: “in de opdracht wordt altijd een functieschaal of een maximumtarief genoemd. Gebruik dit als richtlijn voor het bepalen van jouw uurtarief.” De opdrachtgever bekijkt vervolgens de selectie en bepaalt wie zij willen spreken. “Deze kandidaten nodigen wij direct uit voor een gesprek met de opdrachtgever. Zodra wij van de opdrachtgever horen wie de opdracht gegund krijgt, nemen wij met alle inschrijvers contact op: winnaar of niet.”

Heb je nog vragen over de manier van beoordelen van Flextender? Neem dan eenvoudig contact met ons op! Wij staan je graag te woord.