Let op! Omdat de inhoud van deze opdracht een verhoogd risico met zich meebrengt voor de arbeidsrelatie/verhouding van de Opdrachtgever naar een zzp’er toe (indicatie: schijnzelfstandigheid/arbeidsovereenkomst), is het niet mogelijk om deze opdracht als zzp’er uit te voeren. Zzp’ers hebben wel de mogelijkheid te kunnen reageren op de opdracht, maar wanneer de opdracht aan een zzp’er gegund wordt, dient hij/zij in dienst (Payroll/Detachering/Uitzendbureau) te gaan om de opdracht uit te kunnen voeren. De inschrijver dient hier bij de gehele inschrijving rekening mee te houden. Dat betekent dat de inschrijver bij zijn/haar reactie in het ‘opmerkingen’ veld expliciet moet benoemen via welke partij hij/zij de opdracht gaat vervullen. Of dat de inschrijving al direct via deze partij gedaan wordt.
Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.
De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.
Je komt te werken in het hechte team Ruimtelijk Beleid dat bestaat uit circa 25 gedreven beleidsadviseurs en programmaregisseurs. De collega’s waarderen elkaars kennis en vakmanschap, werken hard én maken plezier. Het team is onderdeel van het domein Fysieke Leefomgeving, waar men van beleid tot uitvoering werkt aan een herkenbare, aantrekkelijke en goed bereikbare gemeente.
Opdracht
De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een hoge ambitie om energieneutraal te worden en de uitstoot van Co2 snel te reduceren. Als kleine gemeente zijn we koploper in de warmtetransitie, geothermie en hebben we relatief veel opwek van hernieuwbare energie. We werken op vele gebieden aan deze opgaven, van het isolering van woningen tot grote infrastructurele projecten ten behoeve van het aardgasvrij maken van wijken en oplossen en voorkomen van netcongestie. We doen dit van visievorming tot het maken van regels in een omgevingsprogramma en uitvoeren van projecten. Het programmabureau Energietransitie geeft hier invulling aan. Het programmabureau is op zoek naar uitbreiding van het team.
Wij zijn op zoek naar een ervaren beleidsadviseur/projectleider Energietransitie. Je houd je voornamelijk bezig met strategische onderwerpen ten behoeve van de energietransitie, zowel in het opstellen van beleid als uitvoering van projecten. Denk hierbij aan het aardgasvrij maken van onze woonwijken, bedrijventerreinen en glastuinbouw, de opwek en opslag van elektriciteit. Daarnaast werken we de uitdagende opgave om de leveringszekerheid van het elektriciteitsnetwerk te waarborgen en netcongestie te voorkomen, We bieden je een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Binnen het team wordt gedrevenheid, zelfstandigheid en initiatief gewaardeerd.
Je hebt een brede interesse en duidelijke visie op het proces van de energietransitie. Als zelfstandig adviseur/projectleider zie jij het als jouw doel om deze visie te verwezenlijken. Je bent een teamspeler met overtuigingskracht, die ervan geniet om samen te werken aan unieke verduurzamingsprojecten. Je communiceert professioneel en doelgericht en weet verbanden te leggen tussen verschillende disciplines. Je komt te werken in een team waarvoor collegialiteit en samenwerking belangrijk zijn.
De functie biedt mogelijkheden voor eigen inbreng, de ontwikkeling van je eigen functie en de energietransitie in zijn geheel.
Voor komend jaar ligt de focus op:
- De voorbereiding voor het aardgasvrij maken van de woonwijk Klapwijk;
- Adviesrol voor interne nieuwbouwprojecten om deze te voorzien van elektriciteit en om netbewust te bouwen
- Het begeleiden van projecten ten aanzien van het verzwaren van het elektriciteitsnetwerk en/of het beschikbaar maken van flexibel vermogen op het elektriciteitsnetwerk.
- Het opstellen van beleid rondom netcongestie als onderdeel van het omgevingsprogramma Energie.
Vereisten / knock-outcriteria
1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
2. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad. De kandidaat maakt bij de start van de opdracht zijn/haar telefoonnummer bekend.
3. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven biedt qua verzekerde hoedanigheid, inhoudelijk dekking aan minimaal de opdrachtwaarde van de opdracht.
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het advisering op het gebied van energietransitie;
5. Aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van verduurzaming binnen een gemeente;
Gunningscriteria (weging)
6. Aantoonbare werkervaring als adviseur binnen de energie- of warmtetransitie, aan te tonen met minimaal 2 projectreferenties, waarin vergelijkbare context en inhoud is uitgevoerd (25 punten);
7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als beleidsadviseur/projectleider Energietransitie binnen een gemeente (35 punten);
8. Beschikbaar per februari voor gemiddeld 24 uur per week (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met de volgende onderwerpen: aardgasvrij maken van woonwijken, bedrijventerreinen en glastuinbouw en de opwek en opslag van elektriciteit, benoem waar dit is opgedaan (30 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.
Competenties
- Projectmanagement;
- Beleidsadvisering;
- Bestuurlijke sensitiviteit;
- Samenwerkend.
Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op knock-outcriteria
Flextender beoordeelt de CV’s op de knock-outcriteria die in de marktplaatsuitvraag worden omschreven. Kandidaten die voldoen aan de knock-outcriteria worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie CV’s
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de knockoutcriteria in onderlinge vergelijking op de gunningscriteria uit de marktplaatsuitvraag. De (maximaal) tien kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde gunningscriteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
Pijnacker-Nootdorp beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
- Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
- Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De (minimaal 2) kandidaten die op basis van deze criteria als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt nader getoetst in hoeverre de geselecteerde kandidaten voldoen aan de competenties uit de marktplaatsuitvraag. Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort kan stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar ons oordeel het beste voldoet aan het gevraagde profiel in de marktplaatsuitvraag. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De gemeente Pijnacker-Nootdorp behoudt zich het recht de opdracht niet te gunnen.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, minimaal maandag en dinsdag.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 12 febuari 2025. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 11 februari 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Overige informatie
- De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
- Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
- ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 4 februari 2025, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 6 februari 2025 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
Vraag: Is het bespreekbaar om deze opdracht als duo uit te voeren?
Antwoord: Dat kan, maar het heeft niet de voorkeur.
De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 10 februari 2025, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.