Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.
Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.
Organisatie en context
Deelopdracht 1
Het team Duurzaamheid maakt een ontwikkeling door zowel qua ontwikkeling van het team zelf als op inhoudelijk vlak. De teammanager is verantwoordelijk voor de teamontwikkeling en de Strategisch Regisseur Duurzaamheid is verantwoordelijk voor het te behalen resultaat. Per 1 oktober 2024 wordt deze laatste functie ingevuld door een nieuwe collega. Ter ondersteuning hiervan zoeken we een gedegen strategisch adviseur die de strategisch regisseur op de achtergrond kan begeleiden met raad en daad.
Deelopdracht 2
Gemeente Westland zet in het kader van duurzaamheid stevig in op een programmatische aanpak van het toekomstig gebruik en beheer van het water. Jij speelt daarom een belangrijke rol als het aankomt op het toekomstige waterbeleid in onze gemeente en de regio. Als strategisch adviseur schets jij het waterbeleid voor de toekomst van onze tuinbouwgemeente. Je geeft projectleiding aan processen en projecten die samen met collega’s en met externe overheden en partijen leiden tot een klimaatbestendige waterhuishouding en schoon, voldoende en bruikbaar zoetwater. Door jouw vlijmscherpe beleid zorg je voor een klimaatbestendig Westland met een circulaire afvalwaterketen en een gezonde water ecologie. Binnen het werkveld Water, Milieu en Bodem werken 6 collega’s. Zij werken vanuit inhoudelijke kennis en specialismen aan in- en externe beleidsnetwerken.
Jouw taken en verantwoordelijkheden
- Je ontwikkelt een samenhangend en doelgericht beleid voor bodem, water, groen en milieu en bepaalt aan de hand van een basisvisie de strategie voor het totale programma;
- Je zit aan tafel bij bestuurders, directie en samenwerkingspartners en kunt hen vanuit verbinding en expertise adviseren en overtuigen;
- Je bent een stevige sparringpartner voor collega’s en externe partners. Je hebt visie en lef en weet waar je het over hebt als het over water, milieu en bodem gaat. Maar bovenal kun je binnen het programma moeiteloos schakelen tussen theorie en praktijk;
- Je werkt samen met zowel de eigen uitvoeringsorganisatie als met regionale en landelijke organisaties;
- Je vertegenwoordigt waar nodig de gemeente bij relevante externe partners als de milieudienst, VNG, waterschappen en gemeenten in de regio en neem je bijvoorbeeld deel aan de Taskforce waterkwaliteit; project emissieloze kas; Klankbordgroep duurzame glastuinbouw water; Bestuurlijk en ambtelijk overleg KRW/Schoon en andere Gezond water.
Jouw team
Ruim 20 professionals van het cluster beleid staan klaar om samen met jou integraal te adviseren over duurzaamheid. Duurzaamheid is een thema dat de hele organisatie raakt en daarbuiten. Je werkt daarom veel samen met collega’s binnen de hele organisatie en daarbuiten.
Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 127,15 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
2. In staat om de opdracht zelfstandig uit te voeren (invulling in duoverband is niet mogelijk);
3. Beschikbaar om werkzaamheden fysiek uit te voeren op het gemeentekantoor, Laan van de Glazen Stad 1 te Naaldwijk.
4. Werkzaamheden dienen flexibel uitgevoerd te worden verspreid over de week tijdens kantoortijden.
5. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding:
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsadviseur op het gebied van duurzaamheid en/ of afvalwater;
Gunningscriteria (weging)
7. Minimaal 2 jaar aantoonbaar werkervaring binnen als (beleids)adviseur binnen een gemeentelijke organisatie op het gebied van afvalwater of waterkwaliteit (20 punten);
8. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als beleidsadviseur op het gebied van duurzaamheid en/ of afvalwater (30 punten);
9. Een aantoonbaar afgeronde opleiding op het gebied van Milieu en Duurzaamheid (10 punten);
10. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als strategisch manager/ regisseur met het ontwikkelen en ondersteunen van een team op het gebied van duurzaamheid (25 punten);
11. Aantoonbare kennis van de Westlandse regio met betrekking op duurzaamheid, benoem dit duidelijk in het cv(15 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Competenties
- Programma- en projectmanagementvaardigheden op complexe (warmte)dossiers;
- Schriftelijke- en rapportagevaardigheden;
- Communicatieve vaardigheden; zowel schriftelijk als mondeling;
- Analytische vaardigheden;
- Doelgericht en creatief denkend;
- Politiek, bestuurlijk en organisatiesensitief;
- Zelfstandigheid / zelfwerkzaamheid;
- Proactieve flexibele houding;
- Overtuigingskracht.
Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
- Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
- Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie [of ander aantal] kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Maandag tot vrijdag
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in maandag 7 oktober tussen 15:00 uur en 18:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 4 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Overige informatie
- De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
- Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.
- Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
- ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.
- De voertaal binnen de gemeente is Nederlands (in taal en geschrift), er word geacht dat de kandidaat hieraan kan participeren.
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 30 september 2024, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 1 oktober 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
Update 30-09: Er zijn geen inhoudelijke vragen gesteld.
De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot woensdag 2 oktober 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.