Organisatie
Het Industrieschap De Plaspoelpolder (IPP) is een samenwerkingsverband in de vorm van een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Den Haag en Rijswijk. Beide gemeenten hebben een even grote zeggenschap. IPP Haaglanden werkt actief samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Businesspark Haaglanden (BPH). Verder is het IPP aangesloten bij de Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN).
Het IPP heeft als doelstelling om door middel van het ontwikkelen, herstructureren en beheren van bedrijvenlocaties bij te dragen aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat en het bevorderen van de werkgelegenheid in beide gemeenten. Het IPP heeft een sterk regionale focus en een landelijk netwerk daar waar het gaat om de problematiek rond bedrijventerreinen. Het IPP staat mogelijk aan de vooravond van een bredere inzet voor de beide gemeenten, gegeven de toenemende behoefte aan samenwerking, initiëring en ontwikkeling van de optimale benutting van bestaande terreinen en daar waar mogelijk investeren in nieuwe ontwikkelingen en uitgiftes.
Team
De organisatie van het IPP bestaat uit externe inhuur en uit medewerkers van beide gemeenten, aangestuurd door een directie (2 directeuren waarvan één uit Rijswijk en één uit Den Haag). Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional. De projectleiders binnen onze organisatie hebben een voortrekkersrol in het mogelijk maken van nieuwe economische en ruimtelijke ontwikkelingen, zowel in strategische als in communicatieve en uitvoerende zin.
Opdracht
Wij zoeken voor het IPP een ervaren projectleider duurzaam ondernemingsfonds. Het zwaartepunt van je werkzaamheden als projectleider ligt bij Het revitaliseren van energiesystemen op bedrijventerreinen. Je bent in staat de strategische doelstellingen van het IPP te vertalen in nieuwe energiesystemen en projectdoelstellingen om samen met bedrijven te investeren in deze nieuwe systemen. Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van deze samenwerkingen. Je houdt rekening met het politiek/bestuurlijk krachtenveld en bent in staat om de kansen te pakken en bedreigingen te weren. Je houdt je bezig met het projectmanagement en het onderhouden van contacten met samenwerkende partijen. Daarbij dien je een vertaling te kunnen maken van onze doelstellingen in de gebouwde omgeving van bedrijfsterreinen in concrete projectdoelstellingen.
Wie zoeken we?
Gezien de uitdagingen waarvoor het IPP gesteld staat, verwachten we van de kandidaat dat deze op korte termijn van meerwaarde is voor onze organisatie. Voor deze opdracht is het van belang dat je de volgende competenties bezit:
- Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
- Je beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden in een complexe projectomgeving.
- Je hebt meerjarige ervaring met het leiden van projecten op bedrijventerreinen en gronduitgiftes, waaronder ervaring met en bij een gemeente.
- Je heeft meerjarige ervaring met het doen van aanbestedingen van collectieve energiesystemen bij voorkeur opgedaan bij een leverancier.
- Je beschikt over aantoonbare ervaring met het opstellen van projectdocumenten, bestuurlijke besluitvormingsnota’s, bewaken van financiën, tijdsplanningen en managen van de daarbij behorende risico’s.
- Je hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent in staat om in de politieke omgeving positie te houden. Werkervaring bij een gemeentelijke organisatie en/of met een gemeenschappelijke regeling is van groot belang;
- Je hebt oog voor de positie van de bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever en kunt dit vertalen naar het project;
- Je kunt ambtelijke adviezen van ambtelijke specialisten op waarde beoordelen;
Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening of duurzaamheid;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider RO;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider binnen het vakgebied energietransitie, licht dit toe in het cv);
4.Uiterlijk beschikbaar per 1 april 2024, voor 24 uur per week voor tenminste de initiële duur van de opdracht;
Gunningscriteria te beoordelen door Flextender
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider RO binnen een gemeentelijke instelling (30 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider met sturen op het realiseren van nieuwe energiesystemen bij een gemeente en/of energie leverancier, licht dit toe in het cv (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met betrekking tot het vertalen van afspraken met ontwikkelende partijen in overeenkomsten, benoem hiervan een voorbeeld (15 punten);
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met betrekking tot het begeleiden van processen van opdrachtverlening tot en met verkaveling en uitwerking (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met het doen van aanbestedingen van collectieve energiesystemen (10 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Competenties
- Omgevingsbewust;
- Communicatief sterk;
- Probleemoplossend vermogen;
- Organisatietalent;
- Bestuurlijke sensitiviteit.
Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie tien (10) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
- Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
- Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: bij voorkeur op maandag, woensdag en donderdag.
Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 21, vrijdag 22, maandag 26 en woensdag 28 maart 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 20 maart 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.
Overige informatie
- De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
- Indexatie kan in overleg plaatsvinden 1x per jaar overeenkomstig CBS index "Cao-lonen per uur incl. bijz.beloningen";
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 12 maart 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 14 maart 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 18 maart 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.