Hartelijk dank voor de interesse. De reactietermijn is helaas verlopen en u kunt niet meer reageren op deze inhuuropdracht.
Medewerker Jeugd- en Gezinshulp ( Plusteam)
Zoetermeer
 
Aanvraagnummer
11170
Duur
12 maanden
Opties verlenging
2 maal 6 maand(en)
Uren per week
36 uur
DAS opdracht
Ja
Start
Z.s.m.
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Einde inschrijfdatum
woensdag 8 februari 2023
Eindtijd
09:00 uur

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Afdeling
Het Sociaal Domein is actief op een breed terrein. Sinds de decentralisaties vanaf begin 2015 zijn de taken van de gemeente toegenomen. Wij zijn beleidsmatig verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen in Zoetermeer. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en werkt nauw samen met zowel externe als interne partners om gemeenschappelijke doelen te bereiken. De positie van inwoners staat hierbij centraal. Extern werken we onder andere samen met (jeugd)zorg- en welzijn aanbieders en instellingen en verenigingen op het gebied van onderwijs, sport en kunst & cultuur. Het sociaal Domein bestaat naast de beleidsteams uit de uitvoeringsteams  Wmo, Inkomen en zekerheid en Jeugd en Gezinshulp (JGH).  De uitvoeringsteams zijn verantwoordelijk van begeleiding naar werk tot  leerplicht, jeugdzorg of inkomensondersteuning waarbij steeds meer onderscheid wordt gemaakt naar unieke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden. Belangrijk daarbij is de juiste verbinding van beleid en uitvoering met expliciet aandacht voor integraal werken, en het zorgen voor een klimaat van leren en ontwikkelen voor de medewerkers.

Wie kiest voor werken bij het Sociaal Domein van de gemeente Zoetermeer kiest voor werken bij een ambitieuze afdeling. Een lerende en wendbare houding past daarbij. Collega’s hebben het in zich om te netwerken, kwaliteiten en opdrachten dienstbaar te maken aan de noodzakelijke vragen en opgaven uit de samenleving. Het werk is waardevol, we kunnen écht het verschil maken. De sterke gerichtheid op samenwerking helpt om datgene in en voor de stad tot stand te brengen dat nodig is, binnen of buiten de grenzen van de afdeling of de gemeentelijke organisatie.

Opdracht
Gaat jouw hart uit naar kinderen en hun kansen? En heb je ervaring met complexe hulp aan gezinnen? Dan hebben wij een dankbare taak voor jou bij Jeugd- en Gezinshulp.

De functie:
In Zoetermeer wonen zo’n 30.000 kinderen en met de meesten van hen gaat het prima. Maar een aantal staat bloot aan risico’s als het gaat om veilig en gezond opgroeien. Of hun opvoeders hebben vragen waar ze zelf niet goed uitkomen. Dan komen ze terecht bij het team Jeugd- en gezinshulp.

Vanaf januari 2018 kunnen ouders en jongeren voor vrij toegankelijke en preventieve ondersteuning terecht bij het Meerpunt inlooppunt en het Jongeren Informatie punt (JIP). Als er specialistische jeugdhulp nodig is, kan men in gesprek met de huisarts, schoolmaatschappelijk werk of de jeugdartsen van de jeugdgezondheidszorg.

Professionals kunnen voor advies bij complexe hulpvragen of problematiek terecht bij het team Jeugd en gezinshulp (JGH) van de gemeente. De medewerkers van JGH zijn daarnaast verantwoordelijk voor aanvragen van een Persoonsgebonden budget (PGB) en aanvragen kinderopvang op basis van een sociaal medische indicatie. Verder verzorgen zij de toegang tot jeugdhulp en de verwijzingen voor (semi)residentiële jeugdhulp.

Voor ons JGH team zijn we per direct op zoek naar een medewerker die een bijdrage kan leveren aan het plusteam van JGH. In dit team werken de casusregisseurs die voor gezinnen waarbij een veilige ontwikkeling van de jeugdigen in het geding is, de hulpverlening rondom het gezin coördineren. In deze gezinnen is sprake van problemen op verschillende gebieden en zijn vaak meerdere hulpverleners betrokken. De medewerkers voeren daarvoor de casusregie op het proces uit.

Je komt terecht in een team waar de werkdruk soms hoog is, maar waar professioneel en met veel collegialiteit en onderlinge verbondenheid wordt gewerkt. Je krijgt alle ruimte om een brug te slaan tussen verschillende partijen, waarbij het belang van het kind altijd voorop staat. Ons gloednieuwe stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek welke zich ook thuis kan bevinden.

Dit ben jij:
Je bent een goede luisteraar en dat combineer je met inlevingsvermogen. Je kunt goed analyseren en tot de kern van het probleem doordringen en daardoor de juiste oplossing te vinden. Dankzij jouw doortastendheid en je vermogen om met (veel verschillende) mensen om te gaan, worden jouw oplossingen ook geaccepteerd. Je weet dat je met moeilijke of ronduit schrijnende situaties kunt worden geconfronteerd en je weet je in zulke gevallen staande te houden.

Vereisten / knock-outcriteria
NB
: We willen voorkomen dat er een werknemer / werkgeversrelatie ontstaat, reden waarom we onderstaand vereiste / knock-outcriterium hanteren.
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever (dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring vanuit de Jeugdwet in de afgelopen 6 jaar;
4. Een goedgekeurde registratie in het register: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (In de kamer Jeugdzorgwerker of Jeugd- en Gezinsprofessional);

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van SPH of MWD (10 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de Jeugdzorg in de afgelopen 3 jaar (30 punten);
7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente in de afgelopen 3 jaar (25 punten);
8. Aantoonbare kennis in pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en hulpverleningsmethodieken (duidelijk weergegeven in het cv middels 1 referentie project of afgeronde opleiding) (20 punten);
9. Uiterlijk beschikbaar per 15 maart 2023 voor 36 uur per week (15 punten).

Competenties

  • communicatieve- en  motiverings -en onderhandelingsvaardigheden;
  • stressbestendigheid;
  • flexibel gedrag;
  • improvisatie vermogen;
  • samenwerken;
  • organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustheid;
  • analytische vaardigheden;
  • daadkrachtig/slagvaardig.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 10.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1 medewerker (1FTE).

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di –Wo- Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 13 februari 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 10 februari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vereiste.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot vrijdag 3 februari 2023; 09.00 uur De vragen en bijbehorende antwoorden worden uiterlijk op maandag 6 februari 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

V: Gaat het om een coördinerende rol als casushouder waarvan je de hulpverlening inzet, doorverwijst en indiceert? Dus het opstellen van een hulpverleningsplan en zorg regisseren. Of heb je ook de uitvoerende rol van de hulpverlening.
A: Het is inderdaad het screenen, inzetten van de zorg en daarna regie bieden op het plan dat gemaakt wordt. Vanuit Zoetermeer wordt er niet zelf hulp geboden.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot woensdag 8 februari 2023; 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.